Zorona

"Voor al uw op maat gemaakte aquaria"

  

Bioloog
Een biologisch filter dat veelal onder het aquarium wordt geplaatst.
Hierin gaan bacteriën aan het werk om de onzichtbare vervuiling zo veel mogelijk op te ruimen. Dit gedeelte van het filter kan jaren draaien zonder al te veel onderhoud, zodat men de bacteriënflora niet telkens hoeft te verstoren.                                       
Om dit te bereiken is een goed werkend en onderhouden voorfilter zeer belangrijk. Het zijn de bacteriën die het giftige ammoniak (bij PH boven 7) omzetten in zeer giftig nitriet, dat dan vervolgens omgezet wordt in het minder giftig nitraat.

Werking van een bioloog: In het eerste vak aan de rechterkant (zie tekening) stroomt het water in de filter. Dit water komt van de overloop uit het aquarium. Als men hierin een zeef wat schuin legt, zal het meeste grof vuil in dit vak blijven. Sommigen leggen hier ook de verwarmer. In het tweede vak komt dan grof, gemakkelijk te verwijderen en uit te wassen filtermateriaal. In het laatste vak komt dan de pomp, die het water terug in het aquarium pompt. De vrije ruimte tussen uiteindelijke waterstand in de filter en de totale hoogte van de bioloog is uitermate belangrijk. Deze ruimte moet voldoende zijn om het water op te vangen dat, bij het uitvallen van de pomp, van het aquarium in de filter loopt.

Voor informatie over prijzen voor de door u gewenste bioloog, kunt u contact met ons opnemen door te bellen of een E-mail te versturen.


Wilt u een:


Bestelling plaatsen: Klik hier
Vrijblijvende offerte aanvragen: Klik hier